Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха две наркооранжерии. Разследването започнало след добита

...
Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха две наркооранжерии. Разследването започнало след добита
Коментари Харесай

Криминалисти разбиха две наркооранжери в Шумен

Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха две наркооранжерии. Разследването почнало след добита информация, че мъж от града отглежда канабисови растения.

В рамките на оперативните дейности информацията била доказана и в съботния ден криминалистите подхванали   претършуване в частен парцел във вилна зона край Шумен, населявана от 48-годишен локален гражданин и неговата другарка, на същите години. В двора униформените разкрили две построени оранжерии, с инсталирани климатици и съоръжение, в които били полагани грижи за развъждането на общо 267 растения в друг етап на развиване, засадени в саксии. В едно от пространствата били открити и конфискувани 282 полуизсъхнали стръка канабис,  и към 850 г суха тревиста маса под формата на глави, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са още 241 корена разсад канабис с друга височина – сред 20 и 50 см., и съоръжение за развъждане и сушене на растенията.

В хода на интервенцията е осъществено претършуване и в жилището на 48-годишната жена, където са открити към 300 г суха тревиста зелена маса канабис.

Двамата са арестувани за период до 24 часа, работата по формираното досъдебно произвеждане по член 354 А алинея 1 от Наказателен кодекс продължава под управлението на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР